Ga er maar aan staan, een snelle handleiding over AxiDraw is er niet. Het gebruik ervan is bedriegelijk eenvoudig en tegelijkertijd bijzonder complex. Toch probeer ik een ‘ga aan de slag!’ te schrijven.

AxiDraw promo video

AxiDraw

Een aantal zaken zijn van belang. Een SVG (meer info) is hét bestandsformaat waar je het meeste mee kunt. Het is een 2d-vector formaat en dat levert door de schaalbaarheid voordelen op. In het voorbeeld kun je ook zien wat het verschil is tussen een SVG en een PNG bestand. De PNG wordt door interpretatie van Inkscape opgesplit in losse pixels. De SVG levert doordat het een vectortekening is directe lijnen op.

Snap

Snap! kan eenvoudig bijhouden hoe een tekening getekend wordt. Doe dit via settings -> log pen vector. Daarna kun je een vector (SVG) dowloaden.

Log pen vectors aanvinken, daarna rechtsonderin via Stage en rechtermuisknop export -> SVG

Onderstaande voorbeeld komt uit de example directory van Snap!.

Boven een SVG, onder een PNG