Commemorative speeches, ds. Pierson College. In Dutch.

Projection mapping - Guidance is internal.

Zo vlak voor het lanceren van een ruimteveer volgt er een fase van interne beheersing. Mission control geeft de controle uit handen en draagt deze over aan de commander. De commander is volledig verantwoordelijk voor de daadwerkelijke start. Guidance is internal heet deze term. De afgelopen 6 jaar hebben mijn collega’s en ik er alles aan gedaan om alle kritische massa aan boord te krijgen. Voor veel leerlingen is de fase van guidence internal pas na het eindexamen. Voor jullie kwam dat moment iets eerder. En daar staan we bij stil

Met veren, een paar, want jullie kunnen al vliegen!

Even stil staan bij een bijzonder moment.

We staan niet alleen stil bij een bijzonder PWS, we staan ook stil bij een bijzonder duo. Een duo dat zich zo wist te versterken dat ik na de start geen enkele twijfel had over het resultaat. Harde werkers, kritisch op zichzelf, kritisch op elkaar. En er gebeurde iets bijzonders! Na een van de bespreeksessies kwamen ze om beurt naar mij toe; Doe ik wel voldoende. Ik wil de ander niet teleurstellen. Deze ene zin zegt zoveel over hun samenwerking.

Na een prachtig uitgewerkt research plan konden ze starten. Deze heren redden het wel zei ik nog tegen Jose. Vooral niet teveel er bovenop en ze laten groeien, laten bloeien.. Het is duidelijk, guidence is internal!

En toen werd ik ziek. Met grote dank aan Jose voor het opvangen van de PWS begeleiding. En het pws ging onverminderd door. Met enige kippenvel denk ik terug aan een periode van appjes, mails en zo af en toe een videoconferentie Een mooi lichtpuntje zo middenin ziek zijn.

Guus en Niels redden het. Alles komt prachtig bij een. Ons schoolgebouw is nog nooit zo verlicht geworden dat het de krant haalt, mensen op het perron op ‘s-Hertogenbosch Oost bewust een trein later nemen en het al mijn collega’s stil achterlaat. Projecting mapping Pierson is een groot succes! Meerdere rondes, en de banken zitten vol. Al hun energie, liefde en nauwkeurigheid komen precies op tijd op het juiste moment samen.

ds. Pierson College 2016-2017